Vraag en antwoord - voor kunstenaars


Mocht uw vraag hieronder niet beantwoord worden, bel dan gerust naar 0162 58 09 09 of stuur een e-mail naar info@kunstweek.nl.

Hoeveel plaats krijg ik voor het exposeren van mijn werken?

De expositieruimten zijn voldoende groot om alle werken tot hun recht te laten komen. Door de flexibiliteit van de schildersezels en de sokkels waarop de werken worden geplaatst, kunnen de werken de plaats en ruimte krijgen die ze nodig hebben.

Is er een limiet voor wat betreft de deelnemende kunstenaars aan de NOW Art Fair?

Er is geen limiet voor wat betreft het aantal deelnemers, wel voor wat betreft het aantal werken: vol is vol. De aanmeldingen voor deelname aan de NOW Art Fair worden in volgorde van aanmelding behandeld.

Is er een sluitingsdatum voor aanmelding voor het exposeren op de NOW Art Fair?

De deelnamemogelijkheid sluit, zodra de beurs is volgeboekt.

Vanaf wanneer wordt mijn naam op de website vermeld?

Zodra uw deelname is bevestigd.

Wie bepaalt of mijn werken voor publiciteit worden gebruikt?

De organisatie bepaalt welke werken op de website, op de affiches, de toegangskaarten en/of bij andere uitingen worden geplaatst. De organisatie brengt bij gebruik van afbeeldingen van werken, de betreffende kunstenaars daarvoor geen kosten in rekening. Discussie over de keuzes van de organisatie is niet mogelijk. Aan afbeelding van werken op de folder is wel een bijdrage aan de kosten verbonden. Deelnemende kunstenaars krijgen per e-mail een aanbod toegestuurd.

Mag ik de geëxposeerde kunstwerken verkopen?

Ja, dat mag. Sterker, dat is de bedoeling. U mag passerende bezoekers aanspreken met het doel hen te informeren en hun belangstelling voor koop te stimuleren. (Respecteert u echter de vrijheid van de bezoekers: zij moeten alle gelegenheid hebben om in rust de geëxposeerde werken te bezichtigen.) Ook mag u visitekaartjes, kunstkaarten en folders afgeven. En verder kunt u afspraken maken voor vervolgcontacten per e-mail, bij de belangstellenden thuis, bij u op uw atelier of werkplaats, of op andere wijze.

Als iemand mijn werk wil kopen, hoe kan dan betaald worden?

Dat is aan u. De hele prijs kan op de beurs betaald worden, dan kan het werk ook meteen meegenomen worden. U kunt bijvoorbeeld ook afspreken dat de koper een aanbetaling doet en vervolgens bij bezorging van het werk het resterende bedrag betaalt. Bij beide NOW Art Fairs is een pinapparaat aanwezig.

Moet ik op de NOW Art Fair waar ik exposeer, zelf aanwezig zijn?

Nee, u hoeft niet zelf aanwezig te zijn, u kunt aanwezig zijn, u kunt zich laten vertegenwoordigen en u kunt uw werken ook onbemand achterlaten. Maar het is wel verstandig om bij uw geëxposeerde werken te zijn. Dan kunt u met belangstellenden praten, u kunt uw werk toelichten en dan heeft u de meeste kans op verkoop en het maken van vervolgafspraken.

Moet ik zelf mijn kunstwerken komen brengen en halen?

Nee, dat hoeft niet. U mag iedereen uw werken laten brengen en halen, op voorwaarde dat dit gebeurt binnen de tijden die voor het op- en afhalen zijn gesteld.

Wanneer moet ik mijn werken brengen en halen?

Uw werken moet u op de dag van de NOW Art Fair waaraan u deelneemt tussen 10.00 uur en 11.30 uur brengen. Direct na afloop van de NOW Art Fair, kunt u uw werk weer meenemen. U krijgt altijd circa drie weken voor de NOW Art Fair waaraan u deelneemt, bericht van de organisatie waarin deze en andere belangrijke informatie staat.

Zijn mijn werken verzekerd?

Ja, Stichting Kunstweek zorgt voor de verzekering van uw werken gedurende de NOW Art Fair waaraan u deelneemt. Wanneer u uw werk komt brengen, wordt u gevraagd een formulier in te vullen. Alleen als Stichting Kunstweek het formulier direct volledig ingevuld terug krijgt, is uw werk verzekerd.

Kan ik naast mijn werken uitnodigingskaarten en folders van mijn werk leggen?

Om de zaal ordelijk en overzichtelijk te houden, worden de expositieruimten alleen voor expositie van de kunstwerken gebruikt. Folders en visitekaartjes kunt u op een plateau leggen dat aan de schildersezels gehangen kan worden. Als u driedimensionaal werk heeft, krijgt u bij het plateau een standaard. Het plateau wordt u door de organisatie kosteloos beschikbaar gesteld. Ook kunt u folders en dergelijke op een te huren documentatietafel leggen. Verder kunt u ze kosteloos op de informatietafel bij de in- / uitgang leggen wanneer die aanwezig is.

Mag ik de verkoopprijs op mijn werk aangeven?

Aan de voorzijde van het werk, is toegestaan dat prijzen op bescheiden wijze aangeduid worden: maximaal op het formaat van 8 (b) x 4 (h) centimeter.

Hoeveel bezoekers worden verwacht?

De publiciteit is omvangrijk en door inschakeling van relatief veel media worden veel bezoekers verwacht. De organisatie gaat uit van gemiddeld circa 400 tot meer dan 700 bezoekers per NOW Art Fair.

Hoe weten de bezoekers van welke kunstenaars welke werken zijn?

De organisatie zorgt voor kaartjes waarop de namen zijn aangegeven. Die kaartjes kunnen bij het werk, bijvoorbeeld aan de schildersezels bevestigd worden. Als de kunstenaar de badge draagt die hij/zij krijgt bij het brengen van de werken, is de combinatie voor de bezoekers snel gemaakt. Maximaal twee naamsaanduidingen, anders dan door de organisatie zijn verstrekt of aangebracht, zijn toegestaan voor zover zij het formaat 15 cm hoog en 15 cm breed niet overschrijden. Neem bij het eventueel aanbrengen van eigen naamsaanduidingen de instructies in acht die gelden voor bevestiging van materialen aan alles wat u door de organisatie beschikbaar is gesteld.

Kijkt u voor meer antwoorden op mogelijke vragen ook de voorwaarden voor deelname na.